Odamızın Tarihi PDF Yazdır e-Posta
Administrator tarafından yazıldı.
Çarşamba, 14 Temmuz 2010 08:53

Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası 1965 Yılında aşağıdaki kurucu üyeler tarafından kurulmuştur.

1.       Nejmi SABUNCU

2.       Sadrettin DEMİRCİOĞLU

3.       Minip YALÇIN

4.       İsmail KOÇAK

5.       Kazım ÖZASLAN

Odamız ilk hizmet binası olarak Belediye Caddesi üzerinde bulunan bir binada uzun süre hizmet vermiş olup, daha sonra Yukarı Çarşıda bir iş yerine taşınıp 1980 yılına kadar burada hizmet vermiştir. 1980 yılından sonra İnhisar Caddesindeki Belediyeye ait bir işyerinde hizmet vermeye başlamıştır. 1986 yılından 1992 yılına kadar şu anki Meslek Yüksek Okulunun bulunduğu binanın bir odasında hizmetini sürdürmeye çalışmıştır. 1992 yılında İbrahim Hakkı Hz. Külliyesinde bulunan bir dükkana taşınmış, 1999 yılına kadar bu dükkanda hizmetini sürdürmüştür.

1999 yılında göreve gelen yeni Yönetim Kurulu Başkanı Turgut BAKIR ve Yönetim kurulu ilk iş olarak odaya daha modern daha geniş günün şartlarına uygun olabilecek bir yer temin etmek olmuştur. Bu çalışmalar neticesinde TOBB'den 10.000.000.000 TL (Yeni Para birimimize göre 10.000TL) yardım alınmış olup, bu para ile Cumhuriyet Caddesi Üzerinde bulunan binanın 130 M2 olan 2. katını Mukim KORUCUK'dan satın alarak daha sonra iç ve dış dekorasyonu yapılmış, 31.07.2000 tarihinde Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası kendi binasına sahip olmuştur. 2001 yılında tekrar bir yardım talebinde bulunulmuş be akabinde 3.000.000.000 TL ( 3.000 TL) yardım alınmış ve bu yardımla da bilgisayar ve diğer dekorasyon işlemi yapılmıştır.

Yapılan bu çalışmalar neticesinde odamız, modern bir bina içerisinde toplantı salonu, Meclis Başkanı odası, Yönetim Kurulu Başkanı Odası, Genel Sekreter Odası bulunan bir hizmet binasına sahip olmuştur. 2001 yılında üyelerine daha çabuk ve daha saplıklı hizmet verebilmek için otomasyon sistemine geçilmiş olup, arşivleme ve dosyalama sistemleri daha düzenli ve sağlıklı bir hale getirilmiştir.

Başkanın Yazısı

YÖNETİM KURULU         BAŞKANI